LinkedIn lead generatie

10 redenen waarom LinkedIn onmisbaar is geworden    

december 18, 2020 Online Non 0 Comment

Met een stijging van 70.000 leden in 1 jaar tijd, wordt LinkedIn in 2020 gebruikt door meer dan 4,7 miljoen Nederlanders. Dat is meer dan 25% van de gehele Nederlandse bevolking (!). LinkedIn is een professionele netwerksite met als doel het verbinden van professionals uit de branche. Met een goed gebouwd portfolio kun je op dit platform een effectieve meerwaarde creëren. Het is dus niet alleen geschikt voor het maken van connecties of het vinden van werk: er is veel meer dan dat!  

#1 LinkedIn Contactgegevens

Connectgegevens van je netwerk zijn altijd up-to-date. Iedereen houdt altijd zijn eigen gegevens bij, waardoor je altijd makkelijk bij de juiste contactgegevens kunt komen.  

#2 Het vinden van oude bekende

Je kunt verre vrienden en oude collega’s snel terugvinden op het platform. Je kunt namelijk geavanceerd zoeken, waarbij je kunt zoeken op trefwoorden, functietitel, onderwijsinstelling, locatie of overige opties zoals ‘vorig bedrijf’ of ‘bedrijfstak’. 

#3 Het delen van berichten op LinkedIn

Heb je wat bijzonders te vertellen of te vieren? Jouw netwerk is in een keer op de hoogte van jouw activiteiten. Op het moment dat jij namelijk een bijdrage plaatst, krijgen al jouw connecties hiervan een notificatie en verschijnt de bijdrage op hun tijdlijn. Sommige gebruikers krijgen zelfs een melding van jouw bijdrage op hun telefoon of in hun e-mail 

#4 Jouw digitale CV

Je LinkedIn-profiel is je digitale CV.  Doordat het een interactief platform is, kun je specifieke skills en kwaliteiten laten ‘ondertekenen’ door bekende in je netwerkPotentiële werkgevers zien op deze manier gelijk wat ze aan je hebben.  

#5 Gevonden worden door recruiters

 Recruiters en headhunters kunnen dus via LinkedIn kandidaten zoeken voor vacatures. Om de vindbaarheid op je LinkedIn-profiel te vergroten kun je deze SEO-tips volgen. Bedenk daarbij goed wat je werkzaamheden zijn, bij zowel je huidige als vorige functie en benoem deze heldere termen in je profiel. Een zoekwoord-onderzoek voor LinkedIn is dan ook zeker niet overbodig.   

#6 Jezelf zichtbaar maken op LinkedIn

Met LinkedIn kun je volgen wat interessante besluitvormers, prospects en bedrijven online te zeggen hebben. Je kunt hier goed op inspelen en jezelf zichtbaar maken.  

leads generatie LinkedIn

#7 Verschillende connecties 

Het is mogelijk om je professionele netwerk uit te breiden door je eerstegraads connecties te introduceren bij tweedegraads connecties. Dit zijn contacten van jouw connecties die mogelijk interessant voor je zijn.  

#8 Genereren van leads via LinkedIn

Via LinkedIn kun je perfect leads genereren. Dit wordt ook wel social selling genoemd. Het is het proces van onderzoek, contact leggen en de interactie met potentiële klanten via social medianetwerken. Maar hoe vind je nu de ideale klant? 

Stel jezelf de volgende vragen: 

  • In welke industrie is je ideale klant werkzaam? 
  • Wat is zijn of haar functietitel? 
  • Waar woont de ideale klant? Land, stad, postcode  
  • Welke belangrijke trefwoorden zouden er in het profiel kunnen staan? 
  • Hoeveel personen zullen er minimaal werkzaam zijn in het bedrijf? 

Ben je als MKB-bedrijf of ZZP’er op zoek naar meer leads? De ervaren leadgeneratie specialisten van We-Linked staan graag voor je klaar om organisaties meer leads te bezorgen. We werken met slimme benaderingstechnieken om in contact te komen met je potentiële klant.  

Meer informatie aanvragen

#9 Het vinden van jouw droombaan

LinkedIn is een ideaal platform om werk mee te zoeken. Je kunt namelijk heel eenvoudig in je profiel aangeven dat je openstaat voor een nieuwe uitdaging. ‘Opzoek naar een creatieve uitdaging’ is nogal vaag en dus onvoldoende. Jouw potentiële werkgever moet bij het zien van jouw profiel meteen helder hebben waar je naar op zoek bent. Denk hierbij aan wat, waar, wanneer en hoeveel.  

“Ik ben per direct op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van online copywriting voor 40 uur per week. ” Helder en direct!  

Connectie via LinkedIn

#10 Aanbevelingen schrijven 

Een fijne functie aan LinkedIn is de mogelijk om connecties te vragen je een aanbeveling te geven. Zo kun je bijvoorbeeld na een opdracht of werkervaring, vragen om een aanbeveling. Via deze weg kun je een mooi profiel opbouwen, waarbij bekende professionals jouw kwaliteiten benadrukken.  

Conclusie 

10 redenen waarom LinkedIn onmisbaar is geworden voor zakelijke professionals.  We hopen je hiermee te hebben overtuigd als ondernemer, professional, iedereen die werkt heeft of werk zoekt om dit krachtige social medianetwerk te gebruiken. 

Laten we linken

Ben je benieuwd hoe je LinkedIn effectief kunt inzetten om in contact te komen met uw potentiële klant? Neem contact op.