bureau met oude typmachine

5 stappen voor een sterke blog op LinkedIn

november 10, 2020 Online Non 4 Comments

Huh, een blog op LinkedIn? Ja dat kan! Je kunt daarmee namelijk heel eenvoudig je zichtbaarheid vergroten en je expertise-rol versterken. Deze blogs schrijf je niet alleen om je lezers te informeren, prikkelen of misschien wel over te halen tot conversie, maar ook om eenvoudig geïndexeerd te worden door Google. Nou goed, laten we starten.  

Bloggen op LinkedIn 

Het klinkt wellicht wat vreemd, want een blog op LinkedIn dat kun je toch gewoon doorposten vanuit je eigen website? Dat kan. Maar niet iedereen heeft een website of de mogelijkheid om ergens je verhaal weg te schrijven. Daarvoor kun je LinkedIn eenvoudig inzetten om je persoonlijke LinkedInprofiel nieuw leven in te blazen.  Je kunt bijvoorbeeld bloggen over LinkedIn zelf, maar ook over social selling en diverse socialmedia gerelateerde onderwerpen. Met misschien wel als uiteindelijke doel om potentiële klanten/prospects te vinden voor jouw onderneming via LinkedIn.  Maar goed, je leest dit omdat je op zoek bent naar tips! Nou komt ‘ie:  

Stap 1: Goede indeling vinden van je blog 

Via de homepage van LinkedIn kun je de optie ‘artikel schrijven’ vinden. Zodra je hierop klikt, kom je in eenvoudig opmaaksysteem terecht waar je een uitgebreid artikel kunt schrijven over een onderwerp van jouw expertise. Maar hoe start je een artikel?  

 • Om een goede structuur te maken in je tekst, kun je werken met koppen als kop 1 en kop 2. Met kop 1 geef je de titel weer en met kop 2 geef je de structuur aan. Dit is niet alleen fijn voor de lezer, maar dit is ook voor Google een belangrijk gegeven. Hiermee kun je namelijk makkelijker geïndexeerd worden door Google en dit is weer belangrijk voor de SEO (zoekmachine-optimalisatie).  
 • Wist je dat mensen gek zijn op opsommingen? Ja dit wist je vast al! Gebruik dan ook vooral bullets of nummering. Heb je wat verrassende weetjes of bizarre feiten? Geef ze dan vooral een nummer. Dat leest lekker weg.

voorbeeld LinkedIn

 Stap 2: Kies het type blog  

Nee, je schrijft uiteraard niet alleen een blog op LinkedIn om je verhaal kwijt te kunnen, maar ook om de lezer te boeien of stof te geven tot nadenken. Doordat de doelgroep van LinkedIn zich vooral op het zakelijke vlak bevindt, is het verstandig om de insteek en de inhoud van blogs af te wisselen, zodat het relevant blijft voor je volgers. Enkele handige onderwerpen kunnen zijn:  

 • Het delen van (branche)kennis over nieuwe onderzoeken, ontwikkelingen of eigen ervaringen.  
 • Een blog waarin je mensen om hulp of advies vraagt 
 • Een artikel waarin je duidelijk je visie deelt over een bepaald onderwerp 
 • Een artikel waar je de mening van anderen vraagt 
 • Een blog met emotionele lading (een grappige of emotionele gebeurtenis die je in eigen jasje vertelt om uiteindelijk tot de kern van de boodschap te komen) 
 • Een artikel waarin je een checklist, e-book of waarin je iets gratis weggeeft. Zo kun je bijvoorbeeld vragen of ze in ruil hun e-mailadres in moeten vullen. Zo, die kun je weer mooi gebruiken voor de eerstvolgende nieuwsbrief (uiteraard wel met toestemming in de kleine lettertjes).  

Stap 3: Het gebruiken van een prikkelende schrijfwijze 

WA! Een overdosis aan content komt je soms voorbijvliegen wanneer je LinkedIn opent. Het zou toch alleen zakelijk zijn? Ja dat klopt, maar iedereen probeert op te vallen. Hoe doe je dat dan? Allereerst moeten de openingsregels of titel van het bericht de lezer nieuwsgierig maken. Puur tekst doet het vaak beter op LinkedIn dan het gebruik van plaatjes. Het zorgen van een pakkende opening is dus belangrijk en deze openingen zijn er in alle soorten en maten. Enkele voorbeelden zijn:  

 • Zeven tips voor een goed profiel 
 • Tien manieren om op te vallen 
 • Dit is hoe het werkt 
 • Op deze manier bereik je dit resultaat 
 • Dit is wat mijn respondenten zeggen  
 • Drie dingen die je dagelijks zou moeten toepassen.  

Heb je ‘m al door? Deze posts-titels doen het vaak goed!  

man die schrikt

Stap 4: Gebruik van #hashtags 

Ook op LinkedIn kun je hashtags inzetten om gevonden te worden, maar let op: LinkedIn adviseert om niet meer dan 3 #hashtags in te zetten. Het is eerst handig om te bepalen op welke zoekwoorden je LinkedIn-post slaan. Mensen die namelijk zoeken op hashtags krijgen een lijst te zien van alle LinkedIn-posts die deze hashtag gebruiken. Handig!  

Stap 5: Call-to-action  

Last, but not least en niet geheel onbelangrijk: een call to action (CTA). Een oproep tot actie nadat je met al je energie de blog hebt geschreven (Deze kostbare tijd had je ook kunnen gebruiken voor een nieuw hoofdstuk in je favoriete boek). Hiermee spoor je de lezer aan tot een bepaalde handeling. Zo kun je vragen om de post te liken, te volgen of commentaar te geven. Je kunt ook het artikel eindigen met een vraag, een indirecte call-to-action. Succes!  

5 tips om je op weg te helpen met je eigen artikel op LinkedIn. Mocht u na dit artikel nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.  

4 Comments

  november 17, 2020

  […] waardevolle content schrijven en delen. Hoe je een goed artikel schrijft voor op LinkedIn, kun je hier lezen. Bij social selling focus je je niet alleen op nieuwe klanten, maar het is ook een handige […]

  november 24, 2020

  […] profiel. Wil je weten wat er nog meer mogelijk is op dit zakelijk platform? Lees dan bijvoorbeeld 5 stappen voor een sterke blog op LinkedIn of neem contact op met We-Linked voor de […]

  november 27, 2020

  […] Nee, zonder strategie ben je nergens. Dus voordat je begint met het schrijven van content, moet je goed bedenken wie en wat je wilt bereiken met je LinkedIn Bedrijfspagina. Je kunt wel ergens gaan starten met het schrijven van blogs, maar als je niet weet waar de doelgroep in is geïnteresseerd is het zonde van je tijd en energie. Lees hier bijvoorbeeld 5 stappen waar een sterke blog op LinkedIn aan moet voldoen. […]

  december 8, 2020

  […] Interessante en waardevolle content. Willen we dat niet allemaal graag publiceren op onze Social Media netwerken? Onthoud hierbij wel dat je connecties op LinkedIn vooral interesse hebben in branche gerelateerde informatie. Door content te publiceren over het laatste nieuws of producten in je organisatie, zullen je leads op LinkedIn sneller toenemen.  Lees hier: vijf stappen voor een sterke blog op LinkedIn.   […]

Comments are closed.