hashtag mok

Zo gebruik je #hashtags op LinkedIn  

december 11, 2020 Online Non 0 Comment

Voorheen was het niet echt gebruikelijk om hashtags op LinkedIn te gebruiken, maar tegenwoordig is het een must om beter gevonden te worden. We gebruiken hashtags vaak op platformen zoals Instagram & Twitter, maar ook LinkedIn is een uitstekend platform om hashtags toe te passen. Het ietwat stoffige imago van LinkedIn is veranderd in een hip platform, waarbij je interessante video’s, stickers en populaire hashtags terug kunt vinden. 

Wat is een hashtag op LinkedIn? 

Hashtags zijn woorden die beginnen met een # teken. Deze hashtags zijn vaak gerelateerd aan een functie, branche, campagne of onderwerp. Op deze manier kun je jezelf of je bedrijf beter zichtbaar maken op LinkedIn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan kun je woorden gebruiken waarmee je geassocieerd wilt worden. Een recruiter LinkedIn kan vervolgens via hashtags op zoek naar nieuwe potentiële kandidaten. Let wel op: het gebruik van veel hashtags kan schreeuwerig overkomen. Probeer een update te beperken van drie tot vijf hashtags per update.  

Het kiezen van interessante hashtags  

Het is moeilijk om in te schatten welke hashtags interessant zijn voor jou bedrijf. Op basis van de inhoud van je update kun je relevante hashtags koppelen. Zo kun je op zoek gaan naar branche specifieke hashtags en je daarin laten inspireren om deze vervolgens voor je eigen updates toe te passen.  

Op LinkedIn is er de mogelijkheid om jouw favoriete hashtags te pinnen onder ‘gevolgde hashtags’. Zo krijg je content te zien wat voor jouw interessant is, maar dit werkt ook andersom.  

Waar kun je deze pagina vinden?  

  • Ga naar je LinkedIn homepage (klik op het LinkedIn-logo). En klik onderin op ‘meer ontdekken’ onder ‘gevolgde hashtags’.  
  • Blader door de beschikbare hashtags en kijk welke hashtags interessant zijn bij je eigen content. Zo kun je hashtags kiezen met veel volgers in de taal waarin jij je berichten schrijft, maar je kunt ook kiezen voor minder specifiekere hashtags.  

Nadenken achter desk

Populaire # in Nederland in 2020: 

#expertise | #strategie | #webinar | #developer | #netwerken | #persoonlijkeontwikkeling 

Populaire wereldwijd in 2020: 

#Innovation | #management | #humanresources | #digitalmarketing | #creativity | #careers 

Het inzetten van hashtags op LinkedIn  

#1 Hashtags in je status update 

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Mensen die zomaar twintig hashtags koppelen aan een update op LinkedIn. Op Instagram is dit normaal, maar op LinkedIn? Zoals we al eerder hebben verteld in deze blog, kun je het beste drie tot vijf hashtags gebruiken. Een paar sterke hashtags doen meer dan heel veel verschillende hashtags wat je update minder overzichtelijk maakt. Zo kun je in je status update een bericht typen, een witregel toevoegen en dan daaronder de hashtags plaatsen. Zo blijft je update goed leesbaar, wat zorgt voor een betere vindbaarheid van je berichten.  

#2 Hashtags toevoegen in reacties 

Zodra je een interessante update of artikel treft op LinkedIn, kun je ook kijken of het gepast is om hashtags te gebruiken. Maar…overdrijf het niet! Reageren om vervolgens zo veel mogelijk hashtags te dumpen is niet helemaal de manier waarop je hashtags moet gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld wel een LinkedIn artikel delen met een hashtag erachter om jouw naam te associëren met een bepaalde hashtag.  

#3 Hashtags verwerken in LinkedIn profiel 

Op zowel je eigen LinkedIn profiel als op je bedrijfspagina kun je hashtags gebruiken in de samenvatting. Je moet jezelf hierbij goed afvragen op welke woorden je graag gevonden wilt worden. Ook hier moet je niet heel veel verschillende hashtags gebruiken, maar gebruik een paar krachtige waardoor je samenvatting goed leesbaar blijft. Je kunt bijvoorbeeld hashtags gebruiken om bepaalde expertise of specialisme te benadrukken.  

Wist je dat je als bedrijf ook drie hashtags kunt koppelen aan je zakelijke pagina? Deze hashtags kun je terugvinden rechts op je pagina (net onder Community’s). Mensen die op je pagina komen, kunnen hier op klikken en volgen, maar dit heeft geen verdere invloed op je bedrijfspagina.  

Hashtag generator LinkedIn

We begrijpen dat het lastig kan zijn om zelf hashtags te bedenken. Er zijn tegenwoordig ook talloze online applicaties waarbij je gratis hashtags kunt genereren.  Een van deze websites is TagsfinderDit is een hashtag generator waarbij je bepaalde zoekwoorden in kunt vullen, waarbij er automatisch gerelateerde hashtags uitrollen. Een voorbeeld kun je hieronder vinden met het zoekwoord: leadgeneratie. Je kunt vervolgens op LinkedIn de hashtag in de zoekbalk invullen om te kijken hoeveel volgers dit zoekwoord heeft.  

Voorbeeld hashtag generator

(klik op de afbeelding, om het duidelijk in beeld te zien)

In dit artikel hebben we je meegenomen in de wereld van hashtags op LinkedIn. Het gebruik van LinkedIn hashtags werkt dus prima, maar beperk het tot maximaal 3 tot 5 hashtags per update. Ben je benieuwd wat voor mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf?

Laten we linken