Foto maken met camera

Hier moet een goede LinkedIn foto aan voldoen

november 24, 2020 Online Non 0 Comment

Het is vast niet geheel onbekend dat jouw LinkedIn-profielpagina essentieel is voor je reputatie. Als je bijvoorbeeld een account hebt voor LinkedIn leads of LinkedIn sales, dan is de foto van groot belang. Je profielfoto is namelijk dé eerste indruk die je maakt op klanten, werknemers of werkgevers. Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch worden er dagelijks nog veel fouten gemaakt met het kiezen van de juiste fotoMaar waar moet dan de perfecte LinkedIn profielfoto aan voldoen? Daar helpen we je graag een handje bij! Lees je mee? 

Niet alleen voor werknemers van een organisatie, maar juist voor marketeers en ondernemers is het zakelijk netwerk van groot belang. Het is dé manier om prospects benaderen, en hier natuurlijk in het mooiste geval hier een langdurige samenwerking uit te halen. Als jij zorgt voor een professioneel profiel, dan gaat We-Linked graag met je aan de slag om een meerwaarde te bieden en om in contact te komen met deze potentiële klant.  

Vrouw die lacht

Uitstraling 

Heb je nog steeds een gezellige vakantiefoto? Of een foto met een (te) drukke achtergrond? Dan ben je vast en zeker blij dat je deze blog voorgeschoteld krijgt, want dat is nèt niet helemaal de bedoeling. Nou goed, bedenk altijd voordat je een LinkedIn profiel gaat maken, wat je wilt uitstralen naar de buitenwereld. Jouw foto op LinkedIn is namelijk hét visitekaartje naar de buitenwereld. Probeer ervoor te zorgen dat je foto in lijn is met wie je graag wilt zijn en wat je wilt uitstralen. Het ‘echt’ zijn is van belang, want als je oprecht jezelf durft te laten zien dan zul je eerder mensen aantrekken die goed bij je bedrijf passen. Wat maakt jouw uniek?  

Tuurlijk is LinkedIn een professioneel netwerk, maar dat betekent niet dat je heel serieus moet kijken. Lachen mag, dit zorgt voor een warme uitstraling. Probeer tijdens het lachen wel in de camera te kijken, want als je met iemand in gesprek bent, dan kijk je diegene ook aan, toch?  

Lichaamshouding  

Ondanks dat bij een profielfoto vaak alleen je gezicht op de foto komt, is de houding van het lichaam ook belangrijk. Het ideaalplaatje van de perfecte LinkedIn foto bestaat uit je gezicht en de schouders. Een rechte rug, schouders naar achteren en je borst vooruit. Zo straal je een stuk zelfvertrouwen uit, wat het een stukje makkelijker maakt om prospects te benaderen en natuurlijk uiteindelijk te zorgen voor LinkedIn Sales. Wist je trouwens dat het aantonen van een krachtige houding, zorgt voor een toename van testosteron en een afnamen van cortisol (stresshormoon)Dit werkt uiteraard in je voordeel als je ervoor kiest om een professionele LinkedIn te laten maken door een fotograaf.  

Kleding 

Het gaat bij een professionele LinkedIn foto natuurlijk niet om de kleding, dus zorg ervoor dat de kleding niet de aandacht afleidt van het gezicht. Doe dan ook niet je aller gezelligste bloemetjesjurk aan of andere drukke motiefjes die eenvoudig kunnen afleiden. Trek vooral gewoon kleding aan die je normaal gesproken aan zou trekken voor een sollicitatiegesprek of een zakelijke meeting.  

Probeer daarnaast jezelf te beperken met accessoires. Draag liever geen grote oorbellen of sieraden, want deze kunnen de aandacht afleiden van je gezicht. Als je normaal altijd een bril draagt, dan is het vanzelfsprekend dat je deze ook op de foto draagt.  

Extra tip: trek iets aan in dezelfde kleuren als je ogen. Dit is de makkelijkste tip als het gaat om de kleur van je kleding en werkt altijd!  

Compositie  

Wist je dat je altijd beter kunt kiezen voor een grote foto? Verkleinen is namelijk geen probleem, maar als je een foto wilt vergroten, dan krijg je vaak wat slechte pixels te zien. Dit niet alleen, LinkedIn zorgt er ook voor dat een grote foto automatisch op de juiste afmeting wordt afgesneden. 

Doordat een foto vaak best klein kan zijn, is het verstandig om zo veel mogelijk in te zoomen op het gezicht. Daarnaast heeft iedereen vaak een ‘goede kant’. één kant van het gezicht waar je gezicht nèt iets beter op de foto staat dan de andere. Deze kant kun je natuurlijk belichten tijdens het maken van je profielfoto.  

Professional inhuren 

Lees je bovenstaande tips en denk je, help! Dan kun je er ook voor kiezen om een professional in te schakelen voor het maken van de perfecte LinkedIn foto. Deze foto kun je dan uiteraard ook gebruiken voor een extra touch op je CV of op je andere zakelijke sociale media kanalen. Het is inderdaad wel een investering, maar het is wel een investering wat de moeite waard is. Een fotograaf kan je namelijk eenvoudig helpen met de achtergrond, helderheid en waar in hun ogen de juiste foto aan moet voldoen. (én natuurlijk met fantastische kwaliteit).  

Man die werkt op laptop

Als jouw mainfocus op Linkedin bijvoorbeeld prospects benaderen, LinkedIn leads of LinkedIn sales is, dan is een profielfoto het eerste waar deze potentiële klant naar kijkt. LinkedIn is natuurlijk veel meer dan alleen goede recente profielfoto, maar dit is wel een belangrijk onderdeel in je profiel. Wil je weten wat er nog meer mogelijk is op dit zakelijk platform? Lees dan bijvoorbeeld 5 stappen voor een sterke blog op LinkedIn of neem contact op met We-Linked voor de mogelijkheden.