mevrouw met telefoon

Leads op LinkedIn: dit is wat je moet weten 

december 8, 2020 Online Non 0 Comment

Binnen het bedrijfsleven wordt veel over leads gesproken. Een lead kan een aanvraag zijn voor meer informatie over een product of dienst, maar kan ook een spoor zijn naar een potentiële klant. Hoe bereik je nu deze klant? LinkedIn is een zakelijk platform voor B2B marketing, waarbij leadgeneratie een effectieve manier is voor groei in zowel LinkedIn sales leads, klanten en omzet.  

Veel professionals hebben moeite met het consistent en effectief inzetten van hun LinkedIn profiel. We-Linked heeft een team van ervaren leadgeneratie specialisten die zich proactief inzetten om organisaties meer leads te bezorgen. Zo bieden we een grote meerwaarde om in contact te kopen met de potentiële klanten. We netwerken, zorgen voor interesse en genereren warme leads via LinkedIn. 

Tips voor leadgeneratie op LinkedIn 

Geavanceerd zoeken 

Via geavanceerd zoeken op LinkedIn kun je zoeken op naam, locatie, bedrijf of school. Met een premium account kun je ook zoeken op een bepaalde bedrijfsgrootte of functie. Door deze opties in te stellen, krijg je relevante potentiële klanten te zien. Het is daarnaast ook mogelijk om je zoekopdrachten op te slaan. Zo kun je een alert instellen voor je zoekopdracht. Zodra er een LinkedIn profiel voldoet aan je zoekopdracht, krijg je daar een melding van. 

Je eigen netwerk doorzoeken 

Misschien heb je tussen je 500+ connecties wel iemand zitten die onlangs van baan is gewisseld of als ZZP’er is begonnen. Deze meldingen worden vaak getoond in het nieuwsoverzicht van LinkedIn. Feliciteer deze persoon, maak een praatje en zorg voor een nieuw contactmoment. Wellicht kunnen jullie wat voor elkaar betekenen.  

Leads via LinkedIn Ads  

Ook via LinkedIn is er een mogelijkheid om te adverteren. Zo kun je gerichte advertenties maken afgestemd op jouw doelgroep. Zo kun je kiezen uit tekst- en beeldadvertenties of video-advertenties. Alle mogelijkheden bij LinkedIn advertising kun je hier teruglezen. 

Met de juiste instellingen worden advertenties alleen getoond aan relevante gebruikers. Zo voorkom je dat je advertentiebudget aan de niet-relevante gebruikers wordt besteed. Dat zou zonde zijn 

  • Leads generen via LinkedIn doe je door de landingspagina waarnaar de LinkedIn-advertentie verwijst, te optimaliseren. Plaats bijvoorbeeld een contact of bestelformulier met een duidelijke call-to-action (CTA).   
  • Je kunt op deze landingspagina ook wat weggeven. Denk bijvoorbeeld aan praktische informatie je alleen kunt zien in ruil voor een e-mailadres.

 Het schrijven van relevante content op LinkedIn 

Interessante en waardevolle content. Willen we dat niet allemaal graag publiceren op onze Social Media netwerken? Onthoud hierbij wel dat je connecties op LinkedIn vooral interesse hebben in branche gerelateerde informatie. Door content te publiceren over het laatste nieuws of producten in je organisatie, zullen je leads op LinkedIn sneller toenemen.  Lees hier: vijf stappen voor een sterke blog op LinkedIn.  

Ben je een ondernemer, marketeer of sales specialist en wil je meer verkopen genereren? Werk je hard, maak je veel uren, maar vind je het moeilijk om de juiste mensen te vinden op LinkedIn?

Neem contact op

 

Koffie, laptop en content

Leads uitbesteden op LinkedIn 

Het contact leggen via LinkedIn klinkt eenvoudig, maar dan moet je dit wel iedere dag zelf doen. Goed nieuws, de specialisten van We-Linked nemen graag al het zware werk uit handen. Zo bouwen we een lijst, de berichtgeving en de rapportage om ervoor te zorgen dat je met je potentiële klanten via LinkedIn in contact komt.  

Het uitbesteden van kennis en expertise over het genereren van Leads via LinkedIn kan in je voordeel werken. WeLinked is populair bij zowel grote klanten, MKB-ers en ZZP’ers die op zoek zijn naar meer leads. Zo sturen we na afloop van elke maand een verslag van de resultaten met de belangrijkste gegevens. We gebruiken per bedrijfstak een andere benaderingsstrategie op basis van de gegevens binnen de organisatie, waardoor we een persoonlijke aanpak kunnen garanderen.  

Laten we linken

Benieuwd wat We-Linked voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze leadgeneratie specialisten.