adverteren

LinkedIn Advertising: dit zijn de mogelijkheden

november 20, 2020 Online Non 1 Comment

Wist je dat er meer dan 630 miljoen professionals lid zijn van LinkedIn? Wow! Als bedrijf wil je graag naast de gebruikte advertentiemogelijkheden via bijvoorbeeld Google, ook via de verschillende sociale mediaplatformen de doelgroep aanspreken. LinkedIn wordt vooral veel gebruikt om zakelijke kennis en informatie te delen, dus als je als bedrijf een zakelijk publiek wilt aanspreken, dan zit je bij LinkedIn op het juiste adres. (Geluksvogel) Zo kun je ook via LinkedIn-advertenties aanmaken en ze bieden hierin gevarieerde mogelijkheden. Lees je mee?  

Gesponsorde content  

Wil je updates van het bedrijf onder de gewenste doelgroep promoten? Dan kun je ervoor kiezen om bepaalde content te laten sponsoren. Zo kun je het volgende laten promoten:  

 • Afbeeldingen met één enkele advertentie 
 • Videoadvertenties 
 • Carrousel beeldadvertenties 
 • Advertenties met één enkele vacature 

De frequentie waarmee het gesponsorde bericht wordt getoond in de feed, is vaak afhankelijk van de doelgroep, het bod en budget, en de hoeveelheid concurrentie die vergelijkbare advertenties hebben gemaakt.  

Hieronder kun je een voorbeeld vinden van een advertentie met één enkele afbeelding: 

Gesponserde content LinkedIn

Deze advertenties zijn een vorm van gesponsorde content die in de feed op LinkedIn worden weergegeven. Deze ‘Single image ads’ ondersteunen alle niveaus van full funnel marketing. Bij full funnel marketing gebruik je inbound (inkomende) marketingtechnieken met als doel om een efficiënte funnel voor de klant in te richten.  

Waar kun je deze advertentiecampagnes voor inzetten?  

 • Het vergroten van de merkbekendheid
 • Betrokkenheid verhogen 
 • Het werven van sollicitanten 
 • Het genereren van leads 
 • Websitebezoeken  

Gesponsorde InMail

Het klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Het is namelijk een privébericht maar dan gesponsord. Via het postvak In van LinkedIn kun je eenvoudig de gewenste doelgroep bereiken. Je kunt gepersonaliseerde berichten versturen op het moment dat mensen actief zijn op het platform. Deze InMails kun je instellen via campaign manager en je kunt op dezelfde manier targeten als bij de gesponsorde content.

Let op: er is een limiet vastgesteld aan de hoeveelheid mails die een LinkedIn-gebruiker mag versturen binnen een bepaalde periode. Ook kunnen ontvangers zich afmelden, zodat ze niet telkens van die gesponsorde (ongewenste) berichten in hun inbox ontvangen.  

Hieronder kun je een voorbeeld vinden van een gesponsorde InMail:

Voorbeeld InMail

Zodra je deze e-mail hebt opgesteld, kun je kiezen uit diverse targetingopties, zoals demografische en geografische kenmerken maar je kunt ook adverteren via de naam, bedrijfsgrootte en de skills.

Wat kun je allemaal terugvinden in een Sponsored InMail?

 1. Gepersonaliseerd (bericht bij voornaam)
 2. Banner (zie rechtsboven bij het voorbeeld)
 3. Footer op maat (helemaal onderaan de e-mail)
 4. Call-to-action button op maat (neem contact op/ik wil meer informatie ontvangen)
 5. Opt-out mogelijkheid (uitschrijven voor InMail).

Heb je binnen je bedrijf dringende behoefte aan nieuwe klanten? Dan ben je bij We-Linked aan het goede adres. We zijn een team met ervaren leadgeneratie specialisten met uiteindelijke doel om meer leads te bezorgen. We doen al het zware werk, we bouwen een lijst, de berichtgeving en de rapportage. Neem hier contact op voor de mogelijkheden. 

Tekstadvertenties

Wil je binnen een kortere periode de juiste doelgroep bereiken? Dan kun je er ook voor kiezen om tekstadvertenties in te stellen. Dit zijn advertenties die alleen bestaan uit tekst. Je kunt ze zowel bovenaan, onderaan of aan de zijkant van de webpagina vinden.  Je hebt hiervoor een pakkende kop en een beschrijving nodig.

Met een tekstadvertentie kun je zorgen voor:

 • Merkbekendheid
 • Interactie
 • Websitebezoeken
 • Websiteconversies

Hieronder kun je een voorbeeld vinden van een tekstadvertentie. 

Dynamische advertenties

Dynamische advertenties zijn geheel persoonlijke advertenties afgestemd op elk persoon op basis van hun eigen LinkedIn-profiel. Denk hierbij aan de profielfoto, bedrijfsnaam of de functietitel. Deze advertenties veranderen en zijn dus voor elk persoon apart. Dit kunnen advertenties zijn waar je mogelijk geïnteresseerd in kunt zijn, zoals:

 • Vacatures
 • Content
 • Professionele inhoud.

Deze advertenties worden weergeven in de rechterrail van LinkedIn pagina’s wanneer een persoon zich aanmeldt bij zijn LinkedIn account. Deze advertenties worden dus gegenereerd op basis van de activiteit van jouw publiek. Als je bijvoorbeeld een vacature onder de aandacht wilt brengen, dan kun je door middel van dynamische advertenties ervoor zorgen dat de boodschap bij de juiste personen terechtkomt. Heeft deze persoon een baan gevonden? Dan wordt deze persoon automatisch niet meer aangesproken. Zo weet je zeker dat je marketingbudget effectief wordt besteed. Handig hè?

Hieronder kun je een voorbeeld vinden van een dynamische advertentie:

Dynamische advertentie LinkedIn

Wat zijn de voordelen aan adverteren via LinkedIn?

 • Je kunt eenvoudig leads genereren
 • Het verhogen van de naamsbekendheid
 • Werven van deelnemers
 • Een unieke doelgroep bereiken (functietitel, functie & branche)
 • Je kunt zelf het budget bepalen
 • Op elk gewenst moment stopzetten.

De meest gebruikte advertentiemogelijkheden van LinkedIn zijn hierboven besproken. Ps: volg je ons al op onze socialemediakanalen? Via LinkedIn, artikelen en Facebook kun je (gratis) je kennis bijspijkeren over LinkedIn gerelateerde onderwerpen. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Bron afbeeldingen: LinkedIn

One Comment

Comments are closed.