Netwerken

Actief je LinkedIn-netwerk laten groeien? Zo doe je dat  

december 2, 2020 Online Non 0 Comment

Ben je zelf een actieve gebruiker op LinkedIn om te netwerken? Veel leden van het platform willen dat de 500+ connecties wordt vervangen door het werkelijke aantal connecties. Is het een soort status wat mensen willen behalen of zit hier een echte strategie achter? Een groot netwerk kan zorgen voor leads en dus potentiële klanten via LinkedIn. In dit artikel vertellen we je op welke manier je je LinkedIn-netwerk kunt laten groeien.  

Groot netwerk zorgt voor diversiteit

Krijg je meer voor elkaar met een groot LinkedIn-netwerk? Daar zit een kern van waarheid in als je beschikt over genoeg diversiteit binnen je connecties. Door veel verschillende connecties te hebben, kun je altijd wel iemand in je netwerk vinden voor het bewerken van je foto’s, uitleg over bepaalde zakelijke onderwerpen of kansen voor nieuwe carrièremogelijkheden. Door je proactief op te stellen bij het creëren van je LinkedIn-netwerk, kun je zelf het succes behalen wat je hier en in je business kunt gaan hebben.  

🌟  Ben je zelf een werkgever en op zoek naar potentiële kandidaten? We-linked heeft een team ervaren leadgeneratie specialisten, waarmee ze met slimme benaderingstechnieken, organisaties meer LinkedIn-sales leads bezorgen. Zo kun je als bedrijf de focus leggen op andere belangrijke taken in de organisatie. Wel zo gemakkelijk!

Compleet LinkedIn profiel  

Met een compleet ingevuld LinkedIn profiel kunnen je de vindbaarheid van je eigen pagina vergroten. Wanneer je profiel namelijk de status heeft van “zeer deskundig” dan worden je eerder vertoond in de zoekresultaten.  

Headline 

Om een goede eerste indruk achter te laten, kun je kiezen voor een professionele LinkedIn-foto. De vereisten voor een goede profielfoto kun je hier teruglezen. Onder je profielfoto kun je vervolgens een goede headline schrijven. Doordat recruiters vaak op functietitels zoeken, is het interessant om hier je interesses en vakgebieden neer te zetten. Zo weten ze gelijk waar je sterke punten liggen.  

Wie heb ik voor me? 

Dit vragen recruiters zich vaak af zodra ze op een LinkedIn profiel terecht komen. Gebruik de samenvatting op LinkedIn om jezelf voor te stellen. Je kunt deze samenvatting richten op bijvoorbeeld je potentiële klant of werkgever. Je kunt hiervoor interessante keywords gebruiken, maar ook wat je motiveert en wat je competenties zijn in het werkveld. Je mag deze elevator pitch best met een call-to-action afsluiten. Dit is een laatste oproep, waarbij werkgevers de mogelijkheid hebben om contact op te nemen via je e-mailadres of andere contactgegevens.  

URL aanpassen 

Wist je dat je eenvoudig de URL van je LinkedIn profiel kunt aanpassen? Deze URL is vaak een combinatie van cijfers en letters. Zodra deze link dan wordt gekopieerd door potentiële opdrachtgevers, dan kan dit minder professioneel overkomen. Het aanpassen van deze URL is vrij gemakkelijk.  

 Stappenplan:  

  1. Klik op je eigen LinkedIn-pagina op het pictogram ik 
  2. Druk op het profiel weergeven.  
  3. Vervolgens kun je in de rechterbalk op openbaar profiel en URL bewerken klikken.  
  4. Klik onder uw aangepaste URL bewerken. Deze kun je in de rechterbalk op het pictogram bewerken vinden. Het lijkt op: www.linked.com/in/naam 
  5. Je kunt nu vervolgens je nieuwe gewenste URL invoeren.  
  6. Klik op opslaan.  
  7. Ta-da! Je nieuwe professionele LinkedIn-URL.  

Connecten

Werkervaring 

Bij het toevoegen van werkervaring op je persoonlijke LinkedIn-profiel is het verstandig om gebruik te maken van officiële functietitels. Let op: probeer bij alle studies en banen de specifieke periodes neer te zetten, zo kun je een volledig beeld overbrengen naar potentiële opdrachtgevers. Ben je er een langere periode tussenuit geweest? Ook dit moet je vermelden op je LinkedIn profiel.   

Blijf actief op het platform 

Het klinkt vanzelfsprekend, maar door dagelijks actief te zijn en te blijven op je LinkedIn-netwerk, kun je ervoor zorgen dat je huidige connecties je blijven onthouden. Zo kun je je netwerk dagelijks uitbreiden, berichten posten over je vakgebied en interessante berichten van andere leden delen. Door je profiel up-to-date te houden, zul je vast en zeker succes bereiken met LinkedIn. Je kunt het 

Als je je netwerk wilt uitbreiden, dan kun je dan het beste berichten liken van tweedegraads connecties. Graden op LinkedIn, huh? Je netwerk bestaat uit eerste, – tweede- en derdegraads connecties.  Het soort connectie dat je hebt met een ander lid, beïnvloed de manier hoe je met deze personen kunt communiceren. Wanneer een eerstegraads connectie een bericht leuk vindt, dan komt dat op ook terecht op jouw eigen tijdlijn. Zo kun je zelf kijken wie deze tweedegraads connectie is en of deze persoon interessant genoeg is om uit te nodigen als eerstegraads connectie.  

Connecten

Wil je meer leren over LinkedIn gerelateerde onderwerpen? Blijf gratis onze artikelen lezen. Ben je benieuwd wat We-Linked voor je bedrijf kan betekenen? Ons team heeft veel ervaring op het gebied van social selling en leadgeneratie op LinkedIn. Neem hier contact op voor de mogelijkheden.