Hoe maak ik een LinkedIn profiel aan?

augustus 28, 2020 admin 0 Comment

Voordat we verdergaan met het optimaal gebruik maken van Uw LinkedIn pagina, is het misschien handig om een stap terug te doen en te kijken hoe u een profiel aanmaakt. LinkedIn is een sociaal media platform dat voornamelijk wordt gebruikt voor zakelijke contacten en activiteiten.

Profiel Aanmaken

Uw profiel maakt u aan in een reeks stappen, als u onderstaande lijst volgt, heeft u binnen no-time uw eigen profiel!

 1. Ga naar LinkedIn
 2. Klik rechts bovenin op Nu Lid Worden
 3. Vul uw E-mailadres in en kies een sterk wachtwoord. U kunt er later nog voor kiezen om meerdere E-mailadressen toe te voegen aan uw profiel, welke zichtbaar zullen zijn voor uw connecties kunt u ook zelf instellen. Klik hierna op ‘’Akkoord en lid worden’’.
 4. Vul uw Voornaam + Achternaam in en klik op Doorgaan. Tip: als u een dubbele naam heeft, gebruik er dan maar 1.
 5. Beveiligingsverificatie als u uw naam heeft ingevuld, kan het zijn dat u een beveiligingscontrole moet uitvoeren. Dit wijst zich vanzelf.
 6. Vul vervolgensuwe Land/Regio in, gevolgd door uw Postcode en Locatie binnen dit gebied.
 7. Hierna volgt een keuze menu. Selecteer uw gewenste optie en u wordt automatisch doorverwezen.
 8. U komt nu op een LinkedIn pagina, afhangend van uw instellingen kan het zijn dat u nu moet inloggen met uw Inloggegevens die u in stap 3 heeft ingevoerd.
 9. Zodra u bent ingelogd vraagt LinkedIn u om uw e-mailadres te bevestigen. Dit doet u door in te loggen op uw e-mail en de instructies te volgen die in de mail van LinkedIn staan die u zojuist heeft ontvangen.  

Gefeliciteerd! U heeft nu uw profiel aangemaakt.

Profiel Invullen

Zodra u uw profiel heeft aangemaakt en bent ingelogd, is het tijd om uw profiel van informatie te voorzien. Hier zijn wat tips (interne link naar artikel) voor een mooi LinkedIn profiel.

 1. Klik rechts bovenin op Ik en vervolgens op Profiel Weergeven. Dit brengt u naar uw eigen LinkedIn pagina die momenteel nog leeg is.
 2. Voeg een profielfoto toe door op het camera icoontje met een + te klikken. Hier kunt u er voor kiezen om de camera van uw laptop/webcam te gebruiken of door een foto te uploaden.
 3. Door op het potlood icoontje naar Meer… te klikken kunt u wat informatie toevoegen aan uw header. Vul hierbij uw Kopregel in, dit is het stukje tekst dat wordt weergegeven vlak onder uw naam, en kies een bedrijfstak.
 4. Vul uw huidige functie in door op Huidige functie toevoegen te klikken. Het is ook verstandig om eerdere werkervaring toe te voegen. Dit doet u door op het plusje te klikken rechts bovenin het vak Ervaring. Voeg hier ook in het kort toe wat uw werkzaamheden hier waren.
 5. Laat mensen weten wat u gestudeerd heeft door Onderwijsinstelling toevoegen te klikken. Als u meerdere opleidingen wilt toevoegen klikt u ook hier op het plusje rechts bovenin.
 6. Voeg vaardigheden toe zodat de bezoekers van uw pagina straks goed kunnen zien waar u goed in bent. Doe dit door op 5 vaardigheden toevoegen te klikken.
 7.  Schrijf vervolgens uw samenvatting. U samenvatting is een stuk tekst waarin u kort verteld wie u bent en wat u doet. Dit is waar mensen op klikken als ze wat meer over u willen weten, maak het dus interessant!
 8. Nu alle essentiële informatie op uw pagina staat kunt u extra dingen toevoegen. U kunt bijvoorbeeld een banner maken. De banner is de langwerpige horizontale foto achter uw profielfoto. U kunt deze aanpassen door op het camera icoontje rechts bovenin te klikken en een foto te uploaden.
 9. Als u verder nog een onderdeel toe zou willen voegen aan uw profiel, klikt up op Profielonderdeel toevoegen in uw header sectie.
 10. Zodra u al uw certificaten, opleidingen, werkervaringen enzovoort hebt toegevoegd en u tevreden bent met uw profiel, is het tijd om connecties te maken. U kunt dit doen door boven in de zoekbalk te zoeken naar connecties, of door rechts onderin uw berichten te klikken op Nieuwe connecties zoeken. Het is het makkelijkst om eerst een connectie te maken met mensen die u al kent. Denk hierbij aan vrienden, familie en collega’s.

Privacy en zichtbaarheid

Is uw LinkedIn profiel klaar en bent u bezig met het maken van connecties en het uitbreiden van uw netwerk, maar wil u kiezen wie welke informatie kan zien op jouw pagina? Ga dan naar Instellingen en Privacy door op uw kleine profielfoto te klikken bovenin uw navigatiebalk op LinkedIn. Voor een uitgebreide uitleg van elk onderdeel gaat u naar Mijn Linkedin, Mijn Privacy.

P.S. Arend Voorbeeld’s profiel is actief! U kunt hier altijd even een kijkje nemen.