Teamwork

Tips bij het instellen bedrijfspagina op LinkedIn

november 27, 2020 Online Non 0 Comment

Wist je dat LinkedIn wordt gezien als het beste sociale medium platform voor B2B marketing, werving, selectie en netwerken? Een bedrijfspagina op LinkedIn wordt een beetje gezien als een bedrijfspagina op Facebook, maar dan voor het zakelijke netwerk. Je kunt hier namelijk je bereik vergroten door het delen van interessante content, zoals blogs en posts. Door een LinkedIn-pagina voor je bedrijf aan te maken kun je je goed profileren als organisatie. Sta je aan de start van jouw bedrijfs (avontuur) en wil je graag een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken? Lees dan onderstaande tips! 

Aanmaken persoonlijk profiel  

Ondanks dat de meeste ondernemers al bezitten over een persoonlijk LinkedIn profiel, kun je zonder persoonlijk profiel geen bedrijfsprofiel aanmaken. Om een nieuwe bedrijfspagina toe te voegen, moet je persoonlijke profiel een voor- en achternaam bevatten en minimaal 7 dagen bestaan. De profielsterkte moet daarnaast afgesteld zijn op “deskundig” of “zeer deskundig”.  

Heb je stappen voor een persoonlijk profiel goed afgerond? 

Dan kun je starten met het maken van je eigen bedrijfspagina!  

 1. Log in op LinkedIn 
 1. Klik rechtsboven op vierkantjes, waarbij je vervolgens onderaan het kopje [bedrijfspagina maken +] kunt vinden. 

Er zijn vervolgens enkele handelingen die je moet uitvoeren om de basis informatie  van je bedrijfspagina in te vullen. LinkedIn helpt je eenvoudig door deze stappen heen. Heb je je slogan ingevuld? Druk dan op [pagina aanmaken] en ta-da! Je eigen bedrijfspagina is geboren en klaar om potentiële klanten te bereiken. En nu?

De LinkedIn pagina beheren

Zodra je de pagina hebt aangemaakt, kun je de pagina gaan beheren. Hieronder zijn enkele handige to-do’s bij het inrichten van je pagina.

 • Het instellen van een coverafbeelding. Dit kan een team-foto zijn of het logo van het bedrijf. Je mag hier best wat creatiefs op bedenken, maar probeer het wel zakelijk te houden. De afmetingen voor deze afbeeldingen zijn 1536 x 768.
 • Voeg een beschrijving toe van je bedrijf (max. 2000 woorden). Maar wat moet je er nu in verwerken? Woorden waarop potentiële klanten je zouden kunnen vinden, mijlpalen, certificeringen en contactgegevens. 
 • Specialisme van je bedrijf toevoegen. Je kunt maar liefst 20 (!) specialismen toevoegen, dus deze kun je voor een deel bepalen door te kijken bij welke zoekopdrachten je je bedrijf gaat naar voren ziet komen.
 • De locatie van je bedrijf.

Hashtags en content suggesties

Als je beheerder bent op en ingelogd bent op je bedrijfspagina, dan kun je heel eenvoudig hashtags (#) toevoegen aan je pagina. Zo kunnen potentiële klanten je sneller bereiken. Zo krijg je de mogelijkheid om met je pagina interessante onderwerpen te volgen, te delen en ook te reageren.

Nee, zonder strategie ben je nergens. Dus voordat je begint met het schrijven van content, moet je goed bedenken wie en wat je wilt bereiken met je LinkedIn Bedrijfspagina. Je kunt wel ergens gaan starten met het schrijven van blogs, maar als je niet weet waar de doelgroep in is geïnteresseerd is het zonde van je tijd en energie. Lees hier bijvoorbeeld 5 stappen waar een sterke blog op LinkedIn aan moet voldoen.

Wist je dat ook op LinkedIn contentsuggesties kunt inzien? Met deze functie kun je zien welke content nu populair is onder de doelgroep, waar je dan vervolgens weer op in kunt spelen.  Zo kun je soortgelijke interessante content te schrijven op jouw bedrijfspagina, waardoor de pagina interessant genoeg blijft om te volgen.

Het schrijven van content

Zodra je pagina helemaal is ingericht, is het tijd om je eerste content te gaan posten. Maar waar moet je nu beginnen? Je kunt starten met het maken van een contentkalender, waarbij je goed kunt inhaken op de speciale feest(-dagen). Gaat je voorkeur uit naar bedrijfsnieuws, tips, adviezen, certificaten of mijlpalen binnen jullie bedrijf? Denk hier goed over na. 

Soorten updates:

 • Artikelen (blogs en posts)
 • Foto’s
 • Video’s (videocontent geeft een hoog bereik)
 • PDF’s
 • Links naar je website toe (of interne links op je bedrijfspagina)

Content schrijven

De pagina monitoren   

Als je LinkedIn bedrijfspagina pas net bestaat, dan zul je nog niet veel volgers hebben. Je kunt dit bereik vergroten door de berichten op de bedrijfspagina te delen via je eigen persoonlijke profiel of in LinkedIn groepen. Je kunt ook bepaalde posts promoten, maar hier zit bij LinkedIn vaak wel een hoger prijskaartje aan verbonden. Als je een zakelijk bericht met je persoonlijke profiel wilt delen, dan moet je eerst naar je eigen LinkedIn pagina en vervolgens kun je het bericht delen in je persoonlijke feed.

Wist je dat je via de beheerdersweergave kunt zien wie je post heeft gedeeld, geliked of een reactie heeft achtergelaten? Als bedrijf kun je hier eenvoudig op reageren, taggen of bedanken voor de getoonde interesse. Hogere interactie zorgt vaak voor een hoger bereik, dus als je graag in een kortere periode meer uit je pagina wilt halen, dan is het monitoren van je LinkedIn bedrijfspagina zeker van belang. 

Wil je meer leads ontvangen via je bedrijfspagina? Daar helpt We-Linked je graag mee. We doen al het zware werk, we bouwen een lijst, de berichtgeving en de rapportage. Je ontvangt eenvoudig de leads in je mailbox. Easy-Peasy. Neem hier contact op voor de mogelijkheden.