• Home
  • Web
  • Toepassen van SEO voor LinkedIn
Uniek door SEO tips

Toepassen van SEO voor LinkedIn

december 14, 2020 Online Non 0 Comment

Het zoeken naar professionals en experts begint vaak bij Google. Zodra je iemand op wilt zoeken, dan typ je dat in de zoekbalk van Google waarbij je naar een bepaalde website wordt geleid. Hoe relevanter de website, hoe hoger in de zoekresultaten. Dit wordt ook wel zoekmachine-optimalisatie (SEO) genoemd. Als je dus met je LinkedIn profiel beter gevonden wilt worden in Google, moet je ook in je profiel de juiste zoektermen gebruiken. In onderstaand artikel geven we je graag wat SEO-tips. 

Zoekwoordenonderzoek 

Als jouw functie bijvoorbeeld salesmanager is, dan is het logisch dat je deze term gebruikt in je profiel. Maar misschien zoeken potentiële werkgevers wel op verkoopmedewerker of manager sales, waardoor je alsnog niet wordt gevonden in de zoekresultaten. Bij LinkedIn doe je er verstandig aan om een zoekwoord-onderzoek te doen.  

Enkele GRATIS SEO-tools die je kunt gebruiken: 

  1. Google Trends  

Gratis SEO-tool van Google die je helpt om te weten te komen of er trends in het zoekverkeer is en in welke regio’s of landen het zoekwoord populair is.  

  1. KW finder  

Via deze gratis tool kun je eenvoudig een taal en regio naar keuze instellen en daarbij lokale keywords. Ook de CPC, PPC en SEO-difficulty kun je hier terugvinden.  

  1. Google Keyword Planner 

Met een Google Adwords-account kun je via deze planner op zoek naar vergelijkbare zoekwoorden en krijg je een inzicht in het maandelijkse zoekvolume. Ook geeft Google vergelijkbare suggesties voor zoektermen die je ook zou kunnen gebruiken.   

Zoekmachine-optimalisatie is niet iets wat je even snel uitvoert. Bij SEA (zoekmachine-adverteren) kun je al snel resultaat zien, maar bij SEO duurt dit wat langer. SEO is de basis van je profiel, maar dus ook heel waardevol als je het goed kunt toepassen.  

Unieke URL LinkedIn

Binnen LinkedIn kun je een unieke eigen URL claimen. Zo kun je in plaats van wat cijfers en getallen je eigen naam of zoekwoorden hierin verwerken.  Dit kan ervoor zorgen dat je nog beter wordt gevonden.  

Hoe doe je dit? 

  1. Ga naar je eigen profiel op LinkedIn 
  2. Klik dan op ‘openbare profiel en URL bewerken’ (zie hieronder).  
  3. Pas vervolgens je eigen URL aan.  

voorbeeld SEO URL

Kies je doelgroep en taal  

Welke doelgroep wil je graag bereiken op LinkedIn? Ben je op zoek naar potentiële opdrachtgevers of wil je zelf nieuwe leads werven? Je kunt er ook voor kiezen om je verkoop- en leadgeneratie-activiteiten op LinkedIn uit te besteden. De leadgeneratie specialisten van We-Linked maken gebruik van slimme benaderingstechnieken om jouw organisatie meer leads te bezorgen. Klik hier voor meer informatie of neem contact op 

Vraag advies aan anderen  

Heb je al eens in je directe omgeving gevraagd wat ze zouden intikken als ze je zouden willen vinden in Google of op LinkedIn? Hier kun je nog best wat verassende termen ontdekken. Een andere bekende tool is AnswerThePublic. Deze tool combineert honderden suggesties gebaseerd op echte zoekresultaten in Google en Bing. Zo krijg je heel eenvoudig een overzicht van de vragen van je doelgroep.  

Zie hieronder een voorbeeld met het woord: leads. 

leads LinkedIn SEO

Kijken bij concullega’s 

Welke functienamen gebruiken je (con)collega’s? Vaak gebruiken ze andere zoektermen, terwijl ze ongeveer hetzelfde beroep uitoefenen. Je kunt kijken in de benamingen in hun profiel of functies die op een andere manier zijn geschreven. Zo heb je bijvoorbeeld ‘online marketeer’ maar ook ‘digitale marketeer’ terwijl digitale marketing een subonderdeel is van online marketing.  

Afbeeldingen optimaliseren LinkedIn

Je kunt niet alleen de gevonden zoektermen verwerken in je kopregel of in de samenvatting, maar je kunt ook de afbeeldingen en documenten optimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je profiel en headerfoto. Je kunt ze optimaliseren door ze een naam te geven met het zoekwoord waar je graag op gevonden wilt worden.  

Zo wordt de naam van de afbeelding de alt-tekst, wat een belangrijk onderdeel is voor zoekmachines. Wil je graag op een bepaalde zoekterm gevonden worden? Gebruik dan dit zoekwoord in de naam van de afbeelding.  

Conclusie 

Met een paar eenvoudige stappen, kun je heel gemakkelijk de SEO van je LinkedIn verbeteren. Aan de hand van je eigen zoekwoord-onderzoek kun je de zoektermen waar je graag op gevonden wilt worden toepassen in je eigen profiel. Personaliseer je eigen URL, kies je eigen doelgroep en vergeet zeker niet af en toe advies te vragen bij directe collega’s. 

Laten we linken

Via LinkedInartikelen en Facebook kun je (gratis) je kennis bijspijkeren over LinkedIn gerelateerde onderwerpen. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.