Vijf tips voor het verbeteren van je LinkedIn Profiel

augustus 26, 2020 admin 0 Comment

1. Kies de juiste profiel foto

Volgens een onderzoek van LinkedIn worden profielen met een profielfoto 21 keer vaker bekeken dan profielen zonder een foto. Het is daarom belangrijk dat je een goede profielfoto hebt. Let er hier bij op dat de kwaliteit van de foto goed is, dat je de enige persoon op de foto bent, de achtergrond niet afleid en dat de focus ligt op je gezicht. Gebruik uiteraard ook een recente foto die echt op jou lijkt. Tip: maak gebruik van Photofeeler.com, hier kun je je foto laten beoordelen door mensen van over de hele wereld!

2. Voeg een achtergrond foto toe(Banner)

Als je een LinkedIn profiel aan maakt krijg je een automatische blauwe banner. Veel mensen laten deze standaard afbeelding gewoon staan. Om er tussen uit te springen moet jij daarom degene zijn die hier wel werk van maakt. Online zijn er veel websites waar je zelf een banner kan samenstellen. Het kost je een paar minuten, maar het verschil zie je meteen!

3. Maak goed gebruik van je headline

Je headline, het kleine stukje tekst net onder je naam en profielfoto. Dit is niet een plek waar je alleen je huidige functie neer hoeft te zetten. Maak gebruik van deze korte introductie mogelijkheid en informeer bezoekers van je pagina alvast waar je goed in bent. Heb je ervaring met B2B marketing of heb je veel kennis van social media, laat dit met korte steekwoorden zien!

4. Vertel wie je bent

Nadat je de aandacht hebt gepakt door middel van je profielfoto, banner en headline, willen mensen meer over je weten. Het stukje ”over” of ”about” is hier de oplossing voor. In dit onderdeel van jouw pagina laat je de lezers weten wie je bent als persoon, waar je goed in bent, wat je doet en misschien zelfs hoe jij van toegevoegde waarde kan zijn voor bedrijven.

5. Vergroot je netwerk

Als je de vorige vier stappen goed hebt uitgevoerd is het belangrijk om connecties te gaan maken. Mensen hebben vaak meer vertrouwen in een persoon die honderden connecties heeft dan iemand met bijvoorbeeld 12. Meer connecties laat ten eerste zien dat je bezig bent met het uibreiden van je professionele netwerk maar laat ook zien we je kent. Wellicht dat jouw netwerk zorgt voor een mooie baankans of helpt je bedrijf te groeien door middel van de juiste connectie. Je kunt altijd beginnen door te connecten met een van onze medewerkers!

Wil je meer weten over hoe jij jouw LinkedIn profiel kan verbeteren?

Neem contact op met een van onze experts.