Man met verrekijker

Vindbaarheid verhogen door keywords op LinkedIn

december 4, 2020 Online Non 0 Comment

Veel bedrijven vinden het belangrijk om hoog in de resultaten van Google te komen. Net zoals websites, is het ook hard werken om in LinkedIn bovenaan in de zoekresultaten te komen. Het gebruik van onderscheidende woorden in je LinkedIn profiel zijn erg belangrijk voor zowel je zichtbaarheid en vindbaarheid. Wil je bijvoorbeeld door bedrijven of je doelgroep gevonden worden? Dan is het van belang om je LinkedIn-SEO (zoekmachineoptimalisatie) te verbeteren. Door het toevoegen van LinkedIn search keywords kun je je positie binnen LinkedIn goed verbeteren. Hoe, wat en waarom lees je hieronder!  

Veel mensen hebben zomaar een LinkedInprofiel, maar doen hier vervolgens niets mee. ZondeLinkedIn is namelijk goed voor het vinden van nieuwe opdrachten voor bijvoorbeeld ondernemers en ZZP’ers, maar ook voor bedrijven die willen verkopen door het verkrijgen van leads via LinkedIn.  

Het is goed om eerst te kijken waarop je gevonden wil worden waarbij je vervolgens de belangrijkste zoektermen gaat selecteren.  Zo moet je op zoek gaan naar onderscheidende woorden in je profiel, die goed aansluiten bij jou als persoon en waarop je gevonden wilt worden.  

Belangrijke zoektermen 

Welke zoektermen zijn nu belangrijk voor jouw profiel? Het is hierbij goed om je eerst te verplaatsen in de zoeker of misschien een potentiële klant. Je kunt hierbij kijken naar welke zoektermen je doelgroep invult als ze op zoek zijn naar jouw expertise. Wat heb je hiervoor nodig? 

  1. Gebruik van Google. Je kunt hier je functie of expertise typen waarbij je vervolgens naar de zoekresultaten kunt kijken. Welke woorden staan hoog in de zoekresultaten? Schrijf deze voor jezelf op, waarbij je deze later weer kunt toepassen in je persoonlijke LinkedIn profiel.  
  2. Bekijk je huidige vaardigheden. Wist je dat recruiters en werkgevers met een speciaal LinkedIn-abonnement kunnen zoeken op deze vaardigheden? Deze aanknopingspunten kun je ook gebruiken voor het creëren van LinkedIn keywords 
  3. Bekijken van vacatures. Je kunt naar verschillende vacatures kijken en daarbij nagaan welke woorden daar worden gebruikt die de functie typeren die je graag zou willen. Deze woorden kun je vervolgens toepassen op je eigen LinkedIn profiel.  
  4. Profielen van de concurrentie bekijken. Door te kijken naar concurrenten op LinkedIn, kun je goed inschatten op welke zoekterm ze hoog scoren of een bepaalde functiebenaming waar je op gevonden wilt worden. Zo kun je door de verschillende profielen heen bladeren en kijken welke termen ze gebruiken en op welke plek.  

Er is niet specifiek een LinkedIn keyword search tool om je zoektermen samen te stellen. Wel kun je gebruik maken van de keywordplanner van Google Adwords die je kan helpen met het vinden van nuttige zoektermen. Google vertelt daarbij ook hoe populair elke zoekterm is.  

Ben je als bedrijf op zoek naar meer leads, maar heb je geen tijd om deze doelgroep te bereiken? We-Linked is een team met ervaren leadgeneratie specialisten die organisaties helpen om meer leads te bezorgen. Zo zorgen wij ervoor dat je in contact komt met je potentiële klant. Wij doen het zware werk en jij ontvangt de leads in de mailbox. Easy Peasy

Meer informatie aanvragen

Keywords plaatsen in je profiel  

 Je kunt de trefwoorden die je hebt gevonden overal in je profiel plaatsen. Toch zijn er twee belangrijke plekken die relevant kunnen zijn voor je branche of je beroep. Dit zijn namelijk de sectie: samenvatting & ervaring.  

De samenvatting op je LinkedIn profiel laat in een paar zinnen zien wie je bent wat je kunt betekenen voor de lezer. Hoe uitgebreider je je profiel maakt, hoe beter je wordt gevonden in de zoekmachine van LinkedIn. Dat is nu net wat we willen bereiken met het toevoegen van keywords in je profiel!  

Je kunt in de samenvatting je competenties neerzetten, maar daarnaast ook de belangrijkste trefwoorden die je hebt verzameld tijdens de vorige stappen in deze blog. Om het extra persoonlijk te maken, kun je ook icoontjes toevoegen in je LinkedIn samenvatting. Je kunt via deze pagina bekijken welke symbolen je graag zou willen gebruiken. 

Daarnaast kun je ook bij je werkervaring de trefwoorden opnemen. Als je bijvoorbeeld aan projecten hebt gewerkt, dan kun je een korte samenvatting geven met de bijbehorende trefwoorden.  

Door het toevoegen van de trefwoorden op je LinkedIn profiel, kun je eenvoudig je bereik en vindbaarheid vergroten. Je bent dan ook helemaal vrij om dezelfde trefwoorden in meerdere gebieden toe te voegen.  

Enkele voorbeelden vind je hieronder:  

Projectmanagement | Accountmanagement | Logistiek | Procedureontwikkeling | Winstmaximalisatie | procesverbeteringen.  

man met professionele houding

 

In bovenstaande blog kun je alles teruglezen over het toevoegen van keywords aan je persoonlijke LinkedIn profiel.  Ps: volg je ons al op onze socialemediakanalen? Via LinkedInartikelen en Facebook kun je (gratis) je kennis bijspijkeren over LinkedIn gerelateerde onderwerpen. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. 

Praat met onze leadgeneratie specialisten